Duurste levensverzekering ter wereld goed voor 145 miljoen euro

Een miljardair uit Silicon Valley die onbekend wenst te blijven heeft ‘s werelds duurste levensverzekering afgesloten. De levensverzekering in kwestie is goed voor een bedrag van 201 miljoen dollar, zo’n slordige 145 miljoen euro. De persoon die verantwoordelijk was voor het regelen van de levensverzekering liet inmiddels weten dat er in totaal maar liefst negentien verschillende verzekeringsmaatschappijen bij betrokken moesten worden. Geen enkele verzekeringsmaatschappij kan zich immers een klap van een dergelijk bedrag veroorloven.

De jaarlijkse premie die de onbekende miljardair wenst op te hoesten bedraagt enkele tientallen miljoenen dollars. Dit is interessant voor de verzekeringsmaatschappijen omdat ze dat geld meteen kunnen investeren. Het risico dat aan deze hele zaak is verbonden is dat de miljardair vroeg kan komen te sterven. Dat de miljardair onbekend wil blijven is goed doordacht. Hij wil immers dat zijn familie hard blijft verder werken en niet afwacht tot het geld van de levensverzekering wordt uitbetaald.

Het was het bedrijf S.G. LLC die de polis heeft geregeld. Aan dit bedrijf zijn onder andere Google topman Eric Schmidt en Joel Lonsdale van Palantir Technologies verbonden.